Skip to main content

INBOUWEN 206 STUDENTEN­APPARTEMENTEN 'DE STATENHOF' - LEIDERDORP

In samenwerking met Citystone Group BV en READ Vastgoed gaat Regiobouw het kantoorgebouw ‘De Statenhof’ transformeren tot studentenappartementen. Het kantoorgebouw is gelegen naast het winkelcentrum Winkelhof in Leiderdorp.

De studentenappartementen met een gemiddelde grootte van 32m2 zijn gericht op de groeiende groep (internationale) studenten in de stad Leiden. De ligging van ‘De Statenhof’ en de goede busverbinding zorgen ervoor dat het een goede ‘thuisbasis’ is voor de studenten.

In het bestaande gebouw worden 168 studentenappartementen ingebouwd, daarnaast wordt het complete gebouw voorzien van een extra verdieping welke ruimte biedt aan nog eens 38 appartementen. De appartementen worden voorzien van een eigen ‘prefab’ badkamer welke tijdens de ruwbouw kant-en-klaar op de verdiepingen worden gehesen. Daarnaast worden de verdiepingen voorzien van gezamenlijke voorzieningen; studeer-/werkruimte, fietsenbergingen, wasruimten en een dakterras op de derde verdieping.

 De bouwkundige werkzaamheden zullen in mei dit jaar gaan starten en de oplevering van de complete transformatie staat gepland voor het derde kwartaal van 2022.

Project details

Projectnaam

Inbouwen 206 studentenappartementen ‘Statenhof’

Plaats

Leiderdorp

Start bouw

05-2021

Oplevering bouw

Verwachte oplevering Q3-2022